Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı: Bu alanda ihtiyaç duyulan nitelikli eleman sayısı ile yetişen eleman sayısı arasında büyük açık bulunmaktadır. Okulumuzda 11. sınıfa gelindiğinde bu alanda iki dalımız mevcuttur.
1. Servis Dalı: Otel ve diğer turistik tesislerin restoran ve kat hizmetlerinde servis elemanı olarak istihdam edilecek personelin yetiştirilmesini amaçlayan bu bölümde, öğrencilere ilk yılda verilen genel bilgi ve bölüm derslerine ilave olarak, bir kısmı yabancı dille olmak üzere; Servis Teknikleri ve Uygulaması, Bilgisayar, Turizm, Otel İşletmeciliği, Turizm Hukuku, İnsan İlişkileri dersleri ile öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre seçecekleri dersler okutulmaktadır.
2. Mutfak Dalı: Otel ve diğer turistik tesislerin mutfaklarında istihdam edilecek nitelikli insan gücünün yetiştirilmesini amaçlayan bölümdür.
Öğrencilere, ilk iki yılda verilen yabancı dil, genel bilgi ve bölüm derslerine ilave olarak, bir kısmı yabancı dille olmak üzere; Yemek Pişirme Teknikleri ve Uygulaması, Servis Teknikleri ve Uygulaması, Resepsiyon Muhasebe Teknikleri ve Uygulaması, Bilgisayar, Turizm, Otel İşletmeciliği, Turizm Hukuku, İnsan İlişkileri dersleri ile öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre seçecekleri diğer dersler okutulmaktadır. Öğrenciler teorik eğitimle birlikte iki yıl işletmelerde uygulamalı eğitim görerek; bölümleri ile ilgili iş ortamını tanırlar ve beceri kazanırlar. Yabancı dil bilen, bilgisayar kullanma becerisi kazanan, Türk ve dünya mutfağı konusunda nitelikli meslek elemanı olarak yetişen öğrenciler geniş iş imkanına sahiptirler.
Adres:
Celaliye Mah Cumhuriyet Cad. No40 Büyükçekmece/İstanbul
Telefon
0 212 885 10 21